Managed hosting door True

Interconnect opent datacenter in Eindhoven

 

Internet service provider Interconnect heeft een tweede datacenter in Eindhoven geopend. De bouw heeft tien miljoen euro gekost. Door uitgebreide tests heeft de openstelling voor klanten iets langer geduurd. De opening was gepland in september, maar uiteindelijk is dat november geworden.

Het tweede datacentrum staat in Park Forum vlakbij de luchthaven van Eindhoven. Interconnect heeft al een datacenter in Den Bosch maar die is reeds volgeboekt. Het nieuwe datacenter van Interconnect in Eindhoven werd feestelijk geopend door wethouder Henk Brink van de gemeente Eindhoven. Dat deed hij samen met Interconnect-directeuren Jeroen Stevens en Rob Stevens. Jeroen Stevens zei tegen het aanwezige publiek van 150 mensen dat er veel tijd is besteed aan het vinden van een geschikte locatie. ‘We zijn in het begin bij het zoeken van een locatie bij veel gemeenten langs geweest.  We kwamen uit bij de gemeente Eindhoven, die was super enthousiast.'

Power Usage Effectiveness

Het nieuwe datacemter heeft 3000 vierkante meter serverruimte met ruimte voor 1080 racks. Het datacenter is voorzien van de nieuwste technologie. Zo worden er netwerken van Juniper en dataopslag van Hitachi Data Systems (HDS) gebruikt. Voor de koeling van het datacenter in Eindhoven wordt 'direct free cooling' gebruikt dat leidt tot een laag energieverbruik. Door op een slimme manier de weerstand en het energieverlies te reduceren wordt het datacenter 97 procent van de tijd met behulp van buitenlucht gekoeld. Zo zal een gemiddelde pue (power usage effectiveness) van 1,15 worden bereikt, aldus Interconnect. 

Applied Micro Electronics

Inmiddels hebben de eerste klanten bij het datacenter in Eindhoven aangemeld. Van de negen zalen in het nieuwe datacenter zijn twee inmiddels uitverkocht. Integrace, PerfectWare en Applied Micro Electronics hebben een rackspace ingericht, aldus Interconnect.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4289554). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.