Managed hosting door True

Nokia Siemens snijdt 17000 banen weg

 

Ontslag

Bij de joint-venture Nokia Siemens Networks verdwijnen de komende twee jaar 17.000 banen. Dat is 23 procent van het totaal aantal banen. Het bedrijf wil zich meer richten op mobiele breedbandproducten, in plaats van netwerk-infrastructuur waarin een grote concurrentiestrijd gaande is. Of er ook banen in Nederland geschrapt worden, is nog onbekend.

Er is bij de Nederlandse vestiging van Nokia Siemens Networks in Zoetermeer niemand bereikbaar voor commentaar. Daar werken ongeveer tweehonderd mensen. Nokia Siemens Networks-ceo Rajeev Suvi zegt dat het bedrijf wereldwijd als doel heeft om zo efficiënt mogelijk mobiele netwerken te maken, omdat daarin de komende jaren de grootste groei is te verwachten. Ook blijft onderzoek en ontwikkeling belangrijk voor het bedrijf, zegt Suvi. Nokia Siemens wil ongeveer een miljard euro bezuinigen aan operationele kosten.

Kapitaalinjectie

Nokia Siemens is opgestart in 2007, maar leidt de laatste twee kwartalen verliezen. Ook in 2010 leed het bedrijf een fors verlies van ongeveer 746 miljoen euro. Telefoonfabrikant Nokia en elektronicaleverancier Siemens hebben allebei een even groot stuk van de joint venture in handen. Door de enorme verliezen maakten de bedrijven in september 2011 bekend een kapitaalinjectie te doen van 750 miljoen euro. Hiervoor zijn ze op zoek naar private investeerders, die in ruil voor het geld aandelen in het bedrijf krijgen.  

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4289541). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.