Managed hosting door True

HP wil Europees onderzoek naar Oracle

 

Software- en hardwareleverancier Oracle beweert dat HP de Europese mededingautoriteiten wil overhalen om een onderzoek te starten waarom het softwarebedrijf geen producten meer ontwikkelt voor het Intel Intel Itanium-platform. Volgens HP richt Oracle zich door dit besluit volledig op het aan de man brengen van de zijn eigen hardware die gebaseert is op de Sun Sparc-processor.

Een advocaat van Oracle beweerde dit afgelopen dinsdag tijdens een rechtszaak tussen HP en Oracle. HP is boos omdat Oracle verdere technologische ondersteuning voor Intel Itanium processors die worden gebruik in HP servers niet meer steunt. Veel Oracle applicaties draaien op HP servers met Itanium processoren. HP zegt dat Oracle hierdoor klanten van HP wil overhalen over te stappen op Oracle hardware die uitgerust is met de van Sun afkomstige Sparc risc-processoren. HP heeft inmiddels bevestigd dat het bij de Europese Commissie aandringt op een onderzoek naar Oracle. Intel houdt zich volledig afzijdig in deze zaak. Tot nu toe is er overigens geen officieel onderzoek gestart.

Larry Ellison

HP verwijt Oracle dat het contractuele overeenkomsten rond de ondersteuning van Intel Itanium-processors niet nakomt, nu het bedrijf van Larry Ellison de softwareontwikkeling voor Itanium-servers heeft stopgezet. HP verdenkt Oracle ervan dat het zo klanten dwingt om over te stappen naar de Sparc-servers die afkomstig zijn van het overgenomen Sun. HP vraagt de rechter nu Oracle te dwingen om software te blijven ontwikkelen die geschikt is voor Itanium. Daarnaast is er nog oud zeer over het feit dat Mark Hurd, voormalig ceo van HP nu werkzaam is bij Oracle.

Intel

Oracle beschuldigt op zijn beurt HP ervan dat het met Intel een geheim akkoord heeft gesloten om Itanium in leven te houden. HP zou daarvoor geld overmaken naar Intel. Zo zou het voortbestaan van Itanium gegarandeerd worden. HP ontkent de beschuldigingen. Intel zegt zelf neutraal te zijn in het conflict en geeft geen commentaar.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4287185). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.