Managed hosting door True

HP ziet winst met ruim 90 procent kelderen

 

HP boekte in het vierde kwartaal van zijn boekjaar een winst van 239 miljoen dollar. Een jaar eerder was de winst over dezelfde periode nog 2,54 miljard dollar. Dat is een daling van ruim 90 procent. De omzet bedroeg 32,1 miljard dollar. Dat is 3 procent minder dan de 33,3 miljard dollar in het vierde kwartaal van 2010.

HP maakte veel verlies door kosten die werden gemaakt voor het afstoten van het besturingssysteem WebOS en het voornemen om pc-divisie PSG (Personal Systems Group) te verkopen. Hierdoor werd gestopt met de verkoop van smartphones en tabletsHP besloot eind oktober 2011 PSG toch te behouden. HP PSG zag de verkoop met 2 procent zaken. De printingafdeling HP IPG zag de verkoop met 10 procent inzakken. De HP ESSN-divisie dat storage, servers en netwerken verkoopt, zag de vraag met 4 procent dalen. De omzet van Business Critical Systems (BCS) daalde met 23 procent.

Er waren overigens een paar lichtpuntjes. HP zag de verkoop van diensten met 2 procent toenemen. De vraag naar software steeg met 28 procent.

Meg Whitman

HP-ceo Meg Whitman zegt dat het verlies is ontstaan door slechte beslissingen in het verleden zonder de naam van de ontslagen voorganger Leo Apotheker te noemen. ‘We hebben klanten, werknemers, aandeelhouders en partners in de verwarring gebracht waar HP voor staat.'  Zij wil HP weer in rustig vaarwater brengen.

Whitman zegt dat HP weer bij zijn leest moet blijven met goede hardware, software en diensten. Daarom wordt meer geld vrijgemaakt voor onderzoek en ontwikkeling (r&r) en met nieuwe it-systemen en processen binnen HP wordt het bedrijf meer flexibel en kan sneller inspelen op vragen uit de markt.

De HP-ceo zei verder geen megaovernames meer te doen, zoals bij Autonomy het geval was. De komende tijd worden met name softwarebedrijven overgenomen voor een overnamebedrag van gemiddeld vijfhonderd miljoen dollar, aldus Whitman

Whitman waarschuwde verder voor ontwikkelingen die de omzetcijfers kunnen beïnvloeden, zoals de eurocrisis en de overstromingen in Thailand, waardoor een tekort aan harde schijven is ontstaan.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4285997). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.