Managed hosting door True

Duitsland drukt omzet ICT Automatisering

 

Een plotselinge uitstroom van personeel in Duitsland eind vorig jaar speelt softwareleverancier ICT Automatisering in Barendrecht nog steeds parten. De omzet viel in het derde kwartaal ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder met ruim 11 procent terug, naar 18,4 miljoen euro. Het bedrijf tekent daarbij aan dat de omzet een jaar geleden werd geflatteerd door inkomsten uit enkele grote projecten die tegen een vaste prijs waren aangenomen.

De omzet van ICT Automatisering in Duitsland daalde in het derde kwartaal ten opzichte van de overeenkomstige periode vorig jaar met ruim 28 procent naar 3,6 miljoen euro. Ten opzichte van de eerste twee kwartalen van dit jaar bleef de omzet in Duitsland stabiel. Van een verdere uitstroom van personeel is geen sprake: het personeelsaantal bleef sinds het begin van dit jaar gelijk.

Het bedrijfsresultaat daalde in het derde kwartaal fors naar 0,8 miljoen euro. Ook hier speelt Duitsland een hoofdrol. Door het weglopen van een derde van personeel kwam daar de uitvoering van een project in de problemen. Om de schade die hieruit voortkomt te kunnen dekken is in het derde kwartaal een bedrag gereserveerd. Hierdoor droeg ICT Duitsland niet bij aan de winst.

Somber

ICT Automatisering durft geen uitspraken te doen over het verdere verloop van het jaar. Het management is somber over het weifelen van opdrachtgevers bij het investeren in ict-projecten. ‘Dit was vooral zichtbaar in de industriële automatisering. Daarnaast zet het ingezette herstel van de tarieven door de verslechterende marktomstandigheden niet door', schrijft het bedrijf.

De automobielsector biedt het bedrijf een lichtpuntje, vooral als gevolg van een toenemende vraag uit het Verre Oosten. De vraag naar it-professionals in deze sector steeg in het afgelopen kwartaal.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4285941). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.