Managed hosting door True

Huawei en TenICT lappen netwerk Overijssel op

 

Het Chinese telecomconcern Huawei mag samen met partner en systeemintegrator Tenict uit Leusden het netwerk van de provincie Overijssel vervangen en onderhouden. Het betreft hierbij de actieve netwerkcomponenten, de systeemsoftware en het extranet: de zogeheten DeMilitarized Zone (DMZ-omgeving). De provincie wil dat hierbij zoveel mogelijk gebruik wordt gemaakt van virtualisatie. De mantelovereenkomsten hebben een looptijd van vier tot zes jaar.

De opdracht van de provincie Overijssel behelst de levering en het onderhoud van netwerkcomponenten en de systeemsoftware in het bedrijfsnetwerk (lan en wan) van de provincie Overijssel op zijn locaties in Zwolle en de regiokantoren. Ook hoort de DMZ-omgeving in het datacenter in Zwolle erbij. Een DMZ is een extra netwerk dat voor de veiligheid tussen het interne en externe netwerk (lees internet) wordt geplaatst. De provincie heeft een twin datacenter samen met de gemeente Zwolle.

Virtualisatie

De provincie Overijssel wil in het kader van de netwerkvernieuwing verregaande virtualisatie doorvoeren in alle lagen van de netwerkinfrastructuur, inclusief de DMZ. Dit is ook al op het serverplatform en de werkplekomgeving gebeurd. De nieuwe infrastructuur zal in 2012 worden ingericht als een 10 Gigabit-netwerk met volledige IPv6-ondersteuning. Het netwerk is bedoeld voor de huidige duizend fysieke en duizend virtuele werkplekken van de provincie, maar is ook geschikt voor verdere groei.

De combinatie Huwei/Tenict won de aanbesteding van vier andere, niet nader bekend gemaakte partijen. De partijen Altran, Centric, Lanscape, Paxton en Pecoma mochten niet meedoen, omdat zij al op de een of andere wijze betrokken waren bij de aanbesteding zelf.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4285926). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.