Managed hosting door True

Beveiligde boot Windows 8 gekraakt

 

De beveiligde boot van het besturingssysteem Windows 8 is door de Oostenrijkse programmeur en beveiligingsexpert Peter Kleissner gekraakt. Hij heeft een bootkit ontwikkeld die de beveiliging van Windows 8 tegen malware omzeilt.

Peter Kleissner zegt zijn ontwikkelde Windows-kraaksoftware te presenteren tijdens de International Malware Conference (MalCon) die op 25 en 26 november in Mumbai wordt gehouden. De kraaksoftware omzeilt de beveiliging van Windows 8 die authenticatie van nieuwe firmware vereist wanneer het besturingssysteem wordt opgestart. Firmware zorgt ervoor dat hardwarecomponenten van een pc werken.

De ‘Stoned bootkit' van Kleissner omzeilt de beveiliging en installeert zich in de Windows-kernel. De Oostenrijker ontwikkelde eerder bootkits voor Windows XP, Vista en Windows 7. Kleissner zegt later een code toe te voegen zodat een gebruiker in Windows 8 kan loggen zonder een wachtwoord te gebruiken. De bootkit van 14 KB (kilobyte) kan worden opgestart via een usb-drive of cd.

Microsoft Building Windows 8 Blog

Naar verluidt zal Kleissner de broncode van de boot vrijgeven zodat Microsoft het lek kan dichten. Windows 8 komt ergens in 2012 op de markt en is geschikt voor tablets, pc's, notebooks en smartphones. Via het Microsoft Building Windows 8 blog is het laatste nieuws over het besturingssysteem te volgen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4285272). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.