Managed hosting door True

'Apple wordt grootste pc-verkoper in 2012'

 

Apple is hard op weg om marktleider in pc-verkopen te worden. Het zal nog voor het tweede kwartaal van 2012 HP van de troon stoten. Dat zegt onderzoeksbureau Canalys, dat ook tabletverkopen meerekent. Het komt dan ook vooral door de iPad, dat Apple een grote speler is. In 2011 komt het wereldwijd aantal verscheepte pc's op 415 miljoen stuks, een groei van 15 procent ten opzichte van 2010.

Apple is in de pc-markt de afgelopen vier kwartalen van 9 naar 15 procent marktaandeel gegroeid. Het aantal verscheepte tablets komt eind 2011 op 59 miljoen. De iPad heeft het grootste aandeel, maar de verwachtingen zijn dat Amazons Kindle Fire en Barnes and Nobles Nook Tablet ook veel impact hebben op de Amerikaanse markt. Android-tablets zijn populair, maar lijden er volgens Canalys onder dat de nieuwe Android 4.0 Ice Cream Sandwich zo lang op zich laat wachten.

Naast tablets zorgen ook laptops voor een groei in de pc-markt. Waarschijnlijk stijgt het aantal verkopen met 10 procent ten opzichte van vorig jaar, naar 211 miljoen stuks. Canalys verwacht dat ultrabooks, die veel langere batterijduur en een krachtigere processor hebben, over vijf jaar meer zullen verkopen dan gewone laptops. Daarvoor moet wel een prijsverlaging komen, want de goedkoopste modellen zijn nu ongeveer achthonderd dollar en dat is te veel om door de massa te worden opgepikt, zegt Canalys.

Eurozone

Door de economische toestanden in de Eurozone, zal de afzet van pc's, laptops en tablets in West-Europese markt lager uitvallen dan verwacht. Canalys denkt dat het in het vierde kwartaal om zo'n dertig miljoen pc's zal gaan in de EMEA-regio.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4285245). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Reacties

ipads zijn geen PC's.

probeer maar eens een USB stick erin te steken.

Dit zal niet waar zijn, mits iPads en andere tablets niet meegerekend worden. Een macbook heeft dezelfde specs als een pc maar dan 1000 euro duurder omdat er een Apple-logo op staat. Veel mensen kiezen daarom voor Windows. Mits Apple met een budget-pc komt, zal deze stelling niet waar zijn. Daarnaast kan je op een 'gewone' pc alles draaien wat je wil, waar bij een Apple-pc alleen maar MacOSX gedraaid kan worden (virtueel is niet echt draaien).

Op een Mac kan ook gewoon Windows geinstalleerd worden. Je weet niet waar je over praat blijkbaar. Maar daar hebben wel meer mensen last van als ze Apple maar kunnen bashen.

De een noemt een tablet wel een pc en de ander niet, neemt niet weg dat er ontzettend veel verkocht worden en steeds meer fabrikanten met een tablet komen.

De iPAD of welke tablet dan ook kun je niet vergelijken met een computer of notebook. Hiervoor is deze device (nog) te beperkt in gebruik.

Los van het merk discussie, vind ik dit duidelijk APPELS EN PEREN vergelijken.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.