Managed hosting door True

KPN maakt goede indruk in beheertender UWV

Capgemini en HP ook nog in de race; Atos afgevallen

 

Drie partijen zijn nog in de race om het grote werkplek- en netwerkbeheercontract van het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV) binnen te halen: KPN (Getronics), Capgemini en HP. Daarvan zou KPN tot nu toe de beste indruk hebben gemaakt. Grote verliezer is Atos dat nu nog een deel van het werkplekbeheer bij het UWV verzorgt. Het 100 miljoen plus-contract behoort tot de grootste deals die er in 2011 worden vergeven op de Nederlandse uitbestedingsmarkt.

Een totale omvang is nog niet bekend, maar het contract zal naar verwachting boven de honderd miljoen euro uitkomen. Bij het UWV werken nu nog ruim twintigduizend mensen. Tussen 2012 en 2015 vervallen tussen de vijf- en zesduizend arbeidsplaatsen.

Afvallen

Kringen rondom het selectietraject melden dat er drie partijen zijn overgebleven in het aanbestedingstraject voor het werkplek- en en netwerkbeheer bij het UWV. KPN Corporate Market (voorheen Getronics), Capgemini en HP. Hoogstwaarschijnlijkt valt er nog één partij af, zodat het UWV uiteindelijk zal kiezen uit de twee overgebleven partijen.

Een woordvoerder van de uitvoeringsinstantie wil niet reageren, omdat bedrijven die zijn afgevallen in de aanbestedingsprocedure mogelijk nog bezwaar kunnen aantekenen. Hij verwacht dat begin volgende maand de definitieve beslissing valt.

Eén leverancier

Een van die afvallers is Atos. Die ict-dienstverlener voert momenteel nog samen met KPN/Getronics het werkplekbeheer uit bij het UWV. Atos kwam erbij nadat het voormalige CWI (Centrum voor Werk en Inkomen) in 2009 werd ingevoegd bij het UWV. Atos beheerde hier de kantoorautomatisering vanaf 2006. Het netwerkbeheer bij het UWV ligt overigens ook in handen van KPN/Getronics (met Tele2 als onderaannemer).

De tender loopt al vanaf het najaar 2010. Doel ervan is het selecteren van één partij voor werkplek- én netwerkbeheer. De heraanbesteding en de consolidatie van leveranciers moet leiden tot een vergemakkelijking van de aansturing van de partners en tot verdere kostenbesparingen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4285226). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Vacatures bij KPN
Dit artikel is nog niet vrijgegeven voor publicatie.

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.