Managed hosting door True

Marktaandeel IE minder dan 50 procent

 

Internet Explorer

Microsoft's Internet Explorer (IE) blijft marktaandeel verliezen. De browser zakte in oktober 2011 voor het eerst onder de symbolische grens van 50 procent marktaandeel (49,58 procent), volgens webanalysebureau Net Applications. Niet zozeer concurrent Firefox maar vooral Google Chrome is daarbij de winnaar.

Firefox blijft al meer dan een half jaar hangen op een marktaandeel van ongeveer 21 procent, terwijl Google Chrome aan een gestage opmars bezig is. Begin dit jaar doorbrak de browser voor het eerst de grens van 10 procent, en in oktober was dat bijna 17 procent. Apple's Safari klokt overigens af op 8,5 procent.

Analysebureau StatCounter ziet een gelijkaardige tendens, maar met ingrijpendere cijfers. Wereldwijd zou IE nog goed zijn voor 40,1procent. Firefox verliest daar licht terrein (26,39 procent) en wordt bijna ingehaald door Chrome dat in een jaar tijd zijn marktaandeel verdubbelde van 12,39 procent tot 25 procent. StatCounter deelt Safari net geen 6 procent toe. (In samenwerking met Datanews).

Firefox blijft al meer dan een half jaar hangen op een marktaandeel ongeveer 21 procent, terwijl Google Chrome aan een gestage opmars bezig is. Begin dit jaar doorbrak de browser voor het eerst de grens van 10 procent, en in oktober was dat bijna 17 procent. Apple's Safari klokt overigens af op 8,5 procent.

Analysebureau StatCounter ziet een gelijkaardige tendens, maar met ingrijpendere cijfers. Wereldwijd zou IE nog goed zijn voor 40,1procent. Firefox verliest daar licht terrein (26,39 procent) en wordt bijna ingehaald door Chrome dat op een jaar tijd zijn marktaandeel verdubbelde van 12,39 procent tot 25 procent. StatCounter deelt Safari net geen 6 procent toe. (In samenwerking met Datanews).

Marktaandelen browsers wereldwijd

Internet Explorer: 49,58%
Firefox: 21,20%
Google Chrome: 16,59%
Safari: 8,54%
Opera: 1,49%
Overig: 2,60%

Bron: Net Applicatons, oktober 2011

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4285190). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.