Managed hosting door True

Nauwe integratie Microsoft Windows 8 en IE 10

 

Microsoft’s nieuwe besturingssysteem Windows 8 is zeer nauw geïntegreerd met Internet Explorer 10. Zo nauw, dat de browser nauwelijks te verwijderen is uit Windows 8. Dit blijkt uit een kijkje in de Windows 8 Developer Preview, die in oktober 2011 is vrijgeven tijdens de Microsoft Build-conferentie in het Californische Anaheim.

Windows 8 Developer Preview beschikt ook over de nieuwe Internet Explorer 10 (IE 10)-browser. Deze werkt nauw met de Metro-style interface voor het openen en werken met applicaties. Deze kan de gebruiker ‘aan' of ‘uit' zetten, maar er is geen instructie om de browser te verwijderen zoals het geval is in Internet Explorer 8 en 9, zo meldt de Amerikaanse website Computer Reseller News. Gebruikers konden wel al in Windows 7 IE 8 uitzetten en eventueel ook verwijderen. Op de officiële Microsoft IE-blog staan geen instructies hoe je IE 10 moet verwijderen.

Geen details bekend

Bas Paumen, werkzaam als lead Windows Business Group bij Microsoft, zegt geen uitspraken te kunnen doen hoe de browser precies in Windows 8 is verwerkt. 'De huidige preview is echt een developer preview en hier kunnen niet direct dit soort details uit worden afgeleid.'

De nauwe integratie tussen Microsoft Windows 8 en IE 10 blijft echter opmerkelijk, omdat de leverancier in het verleden door de Windows/IE-combinatie concurrenten zoals Netscape kon uitschakelen. Microsoft kreeg ook de Amerikaanse en Europese overheid op zijn dak die de combinatie een gevaar voor de concurrentie vonden.

Concurrenten zoals Google Chrome OS, Firefox en Apple Safari hebben inmiddels meer marktaandeel weten te pakken ten koste van Internet Explorer, dat nu wereldwijd 49,58 procent marktaandeel heeft. Vooral Google Chrome is steeds meer in trek.

Marktaandelen browsers wereldwijd

Internet Explorer: 49,58%
Firefox: 21,20%
Google Chrome: 16,59%
Safari: 8,54%
Opera: 1,49%
Overig: 2,60%

Bron: Net Applicatons, oktober 2011

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4283431). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.