Managed hosting door True

Windows 8 krijgt één reboot per maand

 

Gebruikers van het nieuwe Microsoft-besturingsysteem Windows 8 zullen minder last hebben van de automatische beveiligingsupdates. Gebruikers van Windows 8 hoeven voortaan maar één keer per maand hun computer op te starten na een beveiligingsupdate. Hierdoor kunnen gebruikers meer ongestoord werken aan een document of een video bekijken.

Dit meldt Faranza Rahman, die werkzaam is als Microsoft-programmamanager voor de Windows Update Group, op de Building Windows 8 blog. Gebruikers van Windows 8 hoeven voortaan maar één keer per maand hun computer op te starten na de maandelijkse update die op de tweede dinsdag in de maand (Patch Tuesday) worden vrijgegeven.

Daarvoor krijgen ze drie dagen de tijd. Daarna start de pc automatisch op indien er geen belangrijke applicaties worden gebruikt. Er komen dan geen popups meer met de melding dat de pc opnieuw moet worden opgestart. Gebruikers worden daardoor minder gestoord als ze werken of een video bekijken.

Bij groot gevaar, zoals een gevaarlijke worm, wordt er noodpatch gemaakt en via Windows Update aan de pc aangeboden. Daarna volgt een automatische download, installatie en reboot van de pc. Windows 8 gaat software van andere merken zoals van Adobe, Apple en Oracle Java, niet updaten. Dat moet de gebruiker zelf doen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4282788). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Reacties

Moet dat nou aan een vast schema gebonden zijn? Waarom publiceert Microsoft de updates niet gewoon zo gauw mogelijk?

Zeker voor updates voor de beveiliging van Windows lijkt me dat het meest logisch.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.