Managed hosting door True

Google Atmosphere 2011

Google BigQuery-service geschikt voor big data

 

Google vernieuwt zijn BigQuery-service voor big data analyses. Hierdoor kunnen organisaties volgens Google snel grote hoeveelheden data in de cloud analyseren. Dit maakte Google bekend tijdens de jaarlijkse Atmosphere 2011-conferentie die wordt gehouden in het hoofdkantoor in het Californische Mountain View.

Met Google BigQuery kunnen organisaties in hun opgeslagen data trends identificeren en analyseren. Volgens Google kan op een goedkope manier tot wel 70 terabytes (TB) aan big data worden geanalyseerd, waardoor organisaties betere beslissingen kunnen nemen, zo schrijft Google product manager Ju-kay Kwek op Google's enterprise blog. Nieuw is een graphical user interface (gui) voor analisten en ontwikkelaars waarmee ze via een webapplicatie grote hoeveelheden data kunnen analyseren. Dankzij de ‘rest api' (representational state transfer application programming interface) kunnen ze meerdere taken tegelijkertijd uitvoeren. De data die ze analyseren kunenn ze opslaan in de Google Cloud Storage-dienst.

Google BigQuery is niet alleen voor grootzakelijke bedrijven, maar ook voor kleinere partijen, zoals online winkels die veel data van klantgedrag verzamelen en willen analyseren. De Google BigQuery-service neemt het op tegen andere big data analyse oplossingen zoals van HP, IBM, Microsoft, Oracle en SAP. Deze partijen spelen in op de groeiende hoeveelheid data.

Google BigQuery is nu tijdelijk gratis verkrijgbaar. Inmiddels testen een aantal klanten de BigQuery-service.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4282751). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.