Managed hosting door True

Microsoft nadert VMware in servervirtualisatie

 

Microsoft weet op het gebied van servervirtualisatie steeds meer marktaandeel af te snoepen van VMware. Laatstgenoemde softwareleverancier is nog wel de grootste in de Nederlandse markt, maar Microsoft komt met rassé schreden dichterbij. Dit blijkt uit onderzoek van Heliview onder 1828 Nederlandse organisaties.

In de totale Nederlandse markt voor servervirtualisatie heeft VMware volgens Heliview een marktaandeel van 39,1 procent. Microsoft volgt met 32,9 procent met op eerbiedige achterstand Citrix met 9,3 procent. Microsoft dankt het groeiende marktaandeel vooral aan het midden- en kleinbedrijf, dat steeds meer servirtualisatie toepast. VMware doet het vooral goed bij organisaties met meer dan vijftig medewerkers.

Heliview verwacht dat vooral kleinere organisaties de komende jaren servervirtualisatie gaan invoeren, waardoor het marktaandeel van Microsoft verder kan gaan stijgen. Doordat bijna alle enterprises al bezig zijn met servervirtualisatie, is er voor VMware minder te winnen.

Marktanalyse

Heliview analyseerde de Nederlandse markt voor servervirtualisatie op het gebied van aanbieder, branche en organisatiegrootte. Lees daarom ook ‘Markt voor servervirtualisatie verandert snel'.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4282027). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.