Managed hosting door True

Atos Benelux schudt personeelsbestand op

 

Ict-dienstverlener Atos kijkt kritisch naar het personeelsbestand van de Benelux-organisatie nadat de omzet daar opnieuw achterblijft bij andere landendivisies. Het bedrijf schoolt personeel om, verplaatst beheerfuncties naar India en werft nieuw personeel. Dat gaat voornamelijk om SAP-consultants, infrastructuurspecialisten en Java- en app-ontwikkelaars. Per saldo krimpt het personeelsbestand in 2011 met 5,4 procent. Dat is minder dan in 2009 en 2010, toen het aantal werknemers in de Benelux met respectivelijk 14,3 en 13,4 procent daalde.

De Benelux-organisatie presteert slecht in vergelijking met andere landen. Het dienstenbedrijf wil de functies van medewerkers beter laten aansluiten op de vraag van klanten. Het uitbesteden van werk naar India is een trend die gevolgen heeft voor de samenstelling van het personeelsbestand in de Benelux. Programmeerwerk wordt bijvoorbeeld vaker in India uitgevoerd.

Door de overname van Siemens IT Solutions (SIS), die halverwege 2011 plaatvond, groeide de ontwikkeltak van Atos in India van vierduizend naar 12.000 man.

Het dienstenbedrijf werft ook nog steeds nieuwe personeel. In de Benelux werden halverwege 2011 nog zevenhonderd mensen gezocht. Atos zegt inmiddels 450 nieuwe medewerkers  te hebben geworven.

220 Siemens-medewerkers

Ook zijn er 220 mensen van het overgenomen SIS in dienst getreden bij Atos. Wanneer die werknemers meegerekend worden, daalt het personeelsbestand in 2011 met 1,7 procent.

Eind 2010 telde de Benelux-organisatie nog 6958 medewerkers. Eind 2011 zal dat aantal rond de 6582 man uitkomen.

Atos heeft moeite om de omzet in de Benelux op peil te houden. Ook in 2009 daalde de omzet van het bedrijf het hardst in de Benelux. In het derde kwartaal van 2010 presteerden andere landenorganisaties slechter, maar in het derde kwartaal van 2011 daalt de omzet opnieuw het hardst in de Benelux.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4281998). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.