Managed hosting door True

OT2010 start aanbesteding VoIP-centrales

 

Het programmabureau van de rijksoverheid OT2010 is begonnen met de Europese aanbesteding van het cluster VoIP-centrales. Marktpartijen die willen meedingen naar het contract voor dit cluster, kunnen tot 12 januari 2012, 12.00 uur een offerte indienen. Het gaat om een contract van twee jaar met maximaal zes keer een verlenging van één jaar. OT2010 schat dat de klus tachtigduizend poorten behelst. De winnaar wordt geselecteerd op basis van gunstigste prijs.

Eind november 2010 maakte OT2010 bekend dat het extra cluster Telecom Integrator zou worden toegevoegd aan de rijksbrede telecomaanbestedingen. Dit cluster is nu duidelijker gedefinieerd als het cluster VoIP-centrales. Hierin draait het vooral om de levering van op IP gebaseerde communicatiesystemen, inclusief de basisdienstverlening die nodig is voor de inrichting, de implementatie en het beheer van deze systemen. Het gaar om centrale voorzieningen (telefooncentrales) en daaraan verbonden hard- en software voor eindgebruikers.

VoIP-centrales gaan verder

OT2010 heeft de nieuwe aanbesteding aangepast aan de huidige technologische ontwikkelingen en prijsontwikkelingen in de telecomsector. Mede door de bezuinigingen die worden doorgevoerd bij de overheid en het meer als concern naar buiten treden van die overheid, is het ambitieniveau anders en hoger dan bij eerdere OT-aanbestedingen. De functionaliteit van de huidige generatie VoIP-centrales gaat verder dan alleen het verwerken van spraakverkeer, zoals ook mogelijk was in de eerder uitgeschreven aanbesteding voor het cluster Telecom Integrator. OT2010 meent dat VoIP meer functionaliteit biedt dan analoog, waardoor dit in het programma van eisen is opgenomen.

Na het aflopen van de OT2006-overeenkomsten wil de rijksoverheid kunnen blijven beschikken over een goed portfolio aan telecommunicatiediensten, dat zowel bij aanvang als gedurende de looptijd marktconform is in technische en financiële zin. Hierdoor moet de ict-infrastructuur van de deelnemende overheidsorganisaties geïntegreerd en uniform worden.

Overige clusters OT2010

Het cluster VoIP-centrales is het vijfde cluster dat onder OT2010 aanbesteed wordt. Gegund zijn inmiddels Mobiel (Vodafone), SMS-gateway (Clubmessage) en de percelen Inbound (KPN) en mobiele apparaten (BTC Teleconsult) die onder het cluster End User Devices vallen. Het cluster Vast is na juridisch getouwtrek uiteindelijk aanbesteed aan KPN, maar op 13 januari 2012 wordt er nog een bezwaarprocedure van Tele2 behandeld. Ook wordt nog het cluster 14+ netnummer aanbesteed. Hiervoor heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties een haalbaarheidstoets uitgevoerd. 14+ netnummer is het laatste cluster binnen de OT2010-aanbesteding.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4281983). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.