Managed hosting door True

Op CeBIT 2012 draait alles om vertrouwen

Brazilië is gastland

 

Het behoud van vertrouwen in ict, 'managing trust', vormt het thema van de komende editie van CeBIT. De grootste ict-vakbeurs ter wereld vindt plaats van dinsdag 6 tot en met zaterdag 10 maart 2012 in het Duitse Hannover. Gastland is ditmaal Brazilië. In 2011 trok CeBIT in totaal 339.000 bezoekers, afkomstig uit 110 landen.

Marius Felzmann, vicepresident CeBIT, vertelt op de persbijeenkomst in Baarn dat hij in 2012 ongeveer hetzelfde aantal exposanten als dit jaar verwacht: 4200. 'Het aantal inschrijvingen ligt op koers.' Qua grote sponsors kan de vakbeurs weer een beroep doen op partijen als IBM, Microsoft en Deutsche Telekom. Een andere partner, SAP, zal zich tijdens de editie van 2012 richten op productinnovatie en het midden- en kleinbedrijf. Felzmann stelt dat CeBIT ook met nieuwe grootmachten een langjarige relatie wil opbouwen, zoals de Chinese telecomleverancier Huawei, Google en Facebook 'Op CeBIT 2012 wordt een debat gehouden over het beveiligen van data in de cloud. Daar speelt Google een ondersteunende rol bij.'

Het debat past bij het thema 'Managing trust', dat hoofdthema is van CeBIT 2012. Vertrouwen en veiligheid zijn sleutelbegrippen in de ict-sector. Hoe groter het vertrouwen in oplossingen en toepassingen van de internationale ict-branche, des te sneller de wereldeconomie kan groeien, is de overtuiging van CeBIT. De vakbeurs heeft zich tot doel gesteld de kloof te verkleinen tussen het gebrekkige vertrouwen in moderne technologie en de betrouwbare werking van digitale oplossingen. Het hoofdthema 'managing trust' zal als de rode draad van de vakbeurs zijn. Naast discussies en presentaties zijn er praktische toepassingen te vinden in hal 12, die wordt omgedoopt tot CeBIT Security World.

Platformen

Net als de editie van 2011 is de beurs verdeeld in vier grote platformen: Pro, Gov, Lab en Life. CeBIT Pro behandelt zakelijke ict-oplossingen en aanhangende vraagstukken, zoals beveiliging, cloud computing en webtoepassingen. Nieuw is de speciale aandacht voor logistieke oplossingen (Logistics IT Experts Forum). CeBIT Gov laat de ontwikkelingen zien op het terrein van overheidsautomatisering. Naast een overzicht van mogelijkheden voor de rijksoverheid, gemeenten en de zorgsector is urbanisatie een nieuw thema.

Verder gaat CeBIT Lab in op r&d, innovatieve ontwikkelingen en startups. Ook de beursactiviteiten die in het teken staan van de ict-arbeidsmarkt vallen onder dit label. CeBIT Life, ten tenslotte, behandelt technologietrends die invloed hebben op het dagelijks leven. Speciale aandacht gaat daarbij uit naar domotica en intelligente mobiliteitsoplossingen.

Naast de vele beursstands zijn er lezingenprogramma's (CeBIT Global Conferences), fora en seminars over onderwerpen als cloud computing, intelligente netwerken, social media en het digitale dagelijkse leven. Tot de sprekers die nu al bekend zijn, behoren Michael Rhodin (topman IBM Software Solutions), Werner Vogels (cto Amazon), B. Kevin Turner (coo Microsoft), Jacob Aqraou (directeur eBay Classifieds Group), Mikael Hed (Angry Birds-game-ontwikkelaar van Rovio) en Hamid Akhavan (topman Siemens Enterprise Communications).

Brazilië

Brazilië is ditmaal gastland van de vakbeurs. Het Latijns-Amerikaanse land behoort tot de zogeheten BRIC-landen (Brazilië, Rusland, India en China) met de snelst groeiende economieën ter wereld. In 2011 boekt Brazilië naar verwachting een groei van 6 procent. Tijdens de openingsavond in het congresgebouw van Hannover op 5 maart 2012 zal de Duitse bondskanselier Angela Merkel aanwezig zijn met, naar verwachting, de Braziliaanse presidente Dilma Rousseff.

CeBIT staat voor Centrum für Büroautomation, Informationstechnologie und Telekommunikation. De vak- en handelsbeus wordt sinds 1986 als zelfstandig evenement elk voorjaar in Hannover georganiseerd door de Deutsche Messe AG. Daarvoor maakte het deel uit van de Hannover Messe.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4280920). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.