Managed hosting door True

Aandeelhouder Ordina stemt over financiering

 

Aandeelhouders van ict-dienstverlener Ordina spreken zich op 1 december 2011 uit over de uitgifte van nieuwe aandelen voor een bedrag van veertig miljoen euro. De aandelenemissie is onderdeel van de herfinanciering van de onderneming. Met de opbrengst worden schulden afgelost. Ook een nieuw bankkrediet van 55 miljoen wordt in stemming gebracht.

De stemming van de aandeelhouders is het sluitstuk van de herfinanciering van Ordina, waaraan het management de afgelopen maanden heeft gewerkt.  

De aandelenemissie bestaat uit twee delen. Aandelen ter waarde van 4,2 miljoen euro worden ondergebracht bij investeringsmaatschappij Project Holland Fonds. Voor het resterende bedrag worden aandelen aangeboden aan bestaande aandeelhouders.

Mocht de vraag van beleggers tegenvallen, dan zal investeerder Project Holland Fonds extra aandelen afnemen. Hierdoor heeft de investeerder na de emissie een belang van minimaal 21 en maximaal 29,9 procent van de aandelen Ordina in handen.

Pensioenfondsen

Project Holland Fonds is een dochteronderneming van Rabobank en verzekeraar Delta Lloyd. De onderneming startte halverwege 2009 met een kapitaal van tweehonderd miljoen euro met als doel het ondersteunen van kwalitatief goede Nederlandse ondernemingen die door de kredietcrisis in de problemen zijn gekomen. Door een beroep te doen op pensioenfondsen moet het beschikbare kapitaal oplopen tot één miljard euro.

Het fonds nam tot nu toe al belangen in bedrijven als transportonderneming Dockwise, detacheerder DPA en ingenieursbureau Oranjewoud.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4280324). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.