Managed hosting door True

'App verdringt website voorlopig niet'

 

ipad apple tablet

Apps zullen niet op korte termijn het gebruik van reguliere websites verdringen. Dat verwachten gebruikers van mobiele apparaten. Ongeveer 40 procent van de smartphone- en tabletgebruikers verwacht over vijf jaar nog steeds gebruik te maken van reguliere websites. Verder valt op dat ongeveer de helft van de gebruikers van mobiele apparaten niet of nauwelijks een voorkeur heeft voor het gebruik van apps ten opzichte van websites, mits ze met beide hetzelfde kunnen doen.

Dat blijkt uit een internetenquête onder tienduizend smartphone- en tabletgebruikers in opdracht van SIDN (stichting internet domeinregistratie Nederland).

Ongeveer 30 procent van de ondervraagden verwacht in 2016 voornamelijk gebruik te maken van apps en nauwelijks reguliere websites te bezoeken. Een tiende van de ondervraagden weet niet wat de toekomst zal brengen. Een kleine 20 procent antwoordt 'neutraal' op de stelling 'Ik verwacht over vijf jaar primair gebruik te maken van mobiele apps en nauwelijks van reguliere websites'.

'App op tablet populair'

Adviesbureau PwC, dat de enquête uitvoerde, schrijft in een toelichting: 'In de laatste jaren zijn steeds meer applicaties (‘apps') ontwikkeld voor smartphones en tablets. Uit ons onderzoek blijkt dat de populariteit van apps onder tabletgebruikers groter is dan onder smartphonegebruikers.'

Als grootste voordeel van apps noemen de gebruikers dat de bediening van ‘reguliere websites' geoptimaliseerd is voor mobiel gebruik.

PwC-onderzoek

SIDN viert in 2011 het 25-jarig bestaan van het .nl-domein en heeft voor die gelegenheid een vragenlijst uigezet. Het onderzoek werd uitgevoerd samen met adviesbureau Pricewaterhouse Coopers (PwC). Aan de internetenquête deden tienduizend respondenten mee. Onder die groep zijn vijfhonderd zakelijke internetgebruikers.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4277001). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.