Managed hosting door True

Banken stellen strikte eisen aan Ordina

 

Ict-dienstverlener Ordina krijgt een nieuw bankkrediet onder strikte voorwaarden. De banken ABN Amro, ING en NIBC stellen 55 miljoen euro beschikbaar voor de financiering van het bedrijf, maar eisen wel dat het bedrijf zijn huishoudboekje op orde probeert te krijgen. Het krediet komt bovenop een eerder aangekondigde uitgifte van aandelen, die veertig miljoen euro moet opbrengen.

Het bankkrediet van 55 miljoen euro aan ict-dienstverlener Ordina vervangt een eerder krediet van 120 miljoen euro. Het nieuwe krediet heeft een looptijd van vijf jaar.

De geldschieters stellen wel als voorwaarde dat in die periode Ordina zijn financiën verder op orde brengt. Zo moet het bedrijf zijn schulden sterk verlagen in verhouding tot de vaste inkomsten. Tot halverwege 2013 mag de schuld maximaal twee keer zo groot zijn als het verdienvermogen van het bedrijf. Vervolgens moet dat cijfer dalen tot maximaal 1,25 na 1 januari 2014. Aan het einde van het derde kwartaal van 2011 had Ordina een schuld van 56,4 miljoen euro. Het bedrijf schat het verdienvermogen voor 2011 op 16 miljoen euro.

Daarnaast stellen de banken ook eisen aan de hoogte van de rentelasten. Ordina moet vanaf 1 oktober 2012 minimaal 2,5 keer het bedrag van de rentelasten aan bedrijfsresultaat binnen krijgen. Die eis loopt op naar minimaal vijf keer na 1 januari 2013. Die verhouding wordt in de financiële wereld gezien als een teken van financiële gezondheid. Over het eerste halfjaar van 2011 betaalde Ordina ruim drie miljoen euro aan rente.

Aandeelhouders

Het krediet bestaat voor 20 miljoen uit een lening en voor 35 miljoen euro uit een krediet dat het bedrijf naar behoefte kan opnemen. De kredietregeling gaat door wanneer de aandeelhouders tijdens een extra vergadering op 1 december 2011 instemmen met een in oktober aangekondigde extra uitgifte van aandelen die Ordina veertig miljoen euro moet opleveren.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4276973). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.