Managed hosting door True

Google stopt Gmail-support voor Blackberry

 

Google stopt per 22 november 2011 met de ondersteuning van de Gmail-app op alle Blackberry-telefoons van Research In Motion (RIM). Google zegt voortaan meer aandacht te besteden aan het ondersteunen van Gmail in mobiele browsers.

Huidige gebruikers van de ‘Gmail for BlackBerry app' kunnen de applicatie nog steeds gebruiken, maar ze hoeven niet meer op verdere ondersteuning van Google te rekenen. Vanaf 22 november kan de app niet meer worden gedownload.

Het Blackberry-besturingsysteem biedt standaard ondersteuning voor Gmail. Daarom is een speciale app in principe niet nodig. Google ontwikkelt echter wel een Gmail-app voor Android- en Apple iOS-apparatuur. Zo introduceerde Google een ‘Gmail for iOS app' begin november. Deze Gmail-app werd kort daarna uit de App Store gehaald vanwege een bug.

Moeilijke tijden

Blackberry-maker RIM heeft het moeilijk. Zo konden Blackberry-gebruikers in de emea-regio niet e-mailen en pingen met hun mobiele apparaat door een kapotte switch in het datacenter van Blackberry. RIM heeft inmiddels marktwaarde en marktaandeel verloren. Dat komt doordat de concurrenten Apple iOS en Google Android steeds meer gebruikers krijgen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4276954). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.