Managed hosting door True

Batterijduur Apple iPhone 4S blijft kort

 

Gebruikers van de Apple iPhone 4S zeggen dat de batterijduur van hun telefoon nog steeds te kort is, ook na de software-update iOS 5.0.1. Deze update moest de batterijduur langer maken en enkele beveiligingslekken moest dichten. Apple erkent dat er een probleem is met de batterijduur van apparatuur die werken met het iOS 5-besturingssysteem.

Volgens Apple zijn er enkele issues rond de batterij en de software die moeten worden opgelost. Welke dat zijn is onbekend. Voor de software update iOS 5.0.1 waren er al problemen over de korte duur van de batterij. Na de update bleven klanten bij Apple klagen dat de batterij van de iPhone 4S snel leegloopt. Sommige bedrijven overwegen de uitrol van iPhone 4S te bevriezen. iOS wordt gebruikt in de iPhone, iPod Touch en iPad. Ongeveer 66 procent van Apple's omzet komt uit de verkoop van iOS-apparatuur.

Apple heeft al eerder problemen gehad met de iPhone. Zo stopte de iPhone 4 gesprekken als de telefoon op een bepaalde manier werd vastgehouden. Dit probleem werd later bekend als 'Antennagate'. Klanten kregen een laagje van kunststof, dat voorkwam dat ze het deel van de telefoon aanraakten waardoor de telefoon een gesprek stopte.

Een tip om de batterijduur nog voor de softwareupdate langer te maken is bijvoorbeeld het checken van mail op gezette tijden en zorgen dat de telefoon niet steeds een signaal stuurt naar de mailservers om op elk moment mail binnen te halen. Ook de virtuele assistent Siri gebruikt veel energie.

iTunes

De iOS 5.0.1-software update beveiligt persoonlijke data als een gebruiker op een besmette site terecht komt. Hackers zijn daardoor niet in staat om via een speciale url of gekaapte host een Apple iOS-apparaat, zoals de iPad 2, binnen te dringen. Voor de iOS 5.0.1-update hoeven klanten geen iTunes te gebruiken.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4276937). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.