Managed hosting door True

Ontwikkelaars willen VMware Technology Network terug

VMware overweegt terugkomst VMTN

 

VMware denkt erover voor ontwikkelaars het VMware Technology Network (VMTN) opnieuw open te stellen. Dit zegt VMware cto Steve Herrod na herhaaldelijke verzoeken van ontwikkelaars die de terugkomst van VMTN eisen.

VMware lanceerde in 2005 de virtuele ontwikkelomgeving VMware Technology Network. In VMTN kunnen applicatieontwikkelaars bouwen en testen. Deze omgeving wordt aangeboden via een abonnementsconstructie voor een vast jaarbedrag van 299 dollar per jaar. In februari 2007 stopte VMware met VMTN.

VMTN omvat een reeks vooraf aangemaakte virtuele machines met specifieke eigenschappen. Die systeem-'images' zijn opgesteld door softwareleveranciers als Novell, Oracle en Red Hat. VMware stelt dat ontwikkelaars hiermee niet langer machines, besturingssystemen en hoofdapplicaties hoeven te installeren en te configureren om dan pas aan hun eigen software toe te komen. Het abonnement omvatte naast de voorgeconfigureerde virtuele machines ook ondersteuning, deels via ontwikkelaarsite http://www.vmtn.net/, en een ontwikkelaarversie van VMware's ESX-server. Dat virtualisatieproduct draait direct op de serverhardware.

Maar VMware stopte begin 2007 met VMTN. Naar verluidt was VMware bang dat sommige ontwikkelaars de technologie wilden gebruiken voor concurrerende producten. Nu mogen ontwikkelaars maximaal zestig dagen op proef gebruik maken van VMware producten. Dat vinden ze te weinig. Ze zeggen tegen het management van VMware dat concurrent Microsoft het beter doet door gratis proefversies van software voor maximaal 180 dagen ter beschikking te stellen.

Microsoft

Online bleven ontwikkelaars actief met VMTN, onder andere via Twitter met de  #VMTNSubscriptionMovement hashtag. Via Twitter organiseerden ontwikkelaars zich in juli 2011 tegen de hogere vRAM licentieprijzen voor het cloudbesturingsysteem vSphere 5. VMware paste zijn licentieprijzen na de kritiek aan.

Wanneer VMTN weer live gaat is nog onbekend. VMware bestudeert de optie.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4276924). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.