Managed hosting door True

KPN start weer met uitgave veiligheidscertifaten

 

KPN Corporate Market (voormalig Getronics) heeft na onderzoek groen licht gekregen voor de uitgifte van veiligheidscertificaten. Het bedrijf voldoet aan de 'vereiste waarborgen en procedures voor een veilige uitgifte van certificaten', volgens onderzoekers van KPMG en het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en de digitale overheidsdienst Logius.

Op vier november 2011 legde KPN de uitgifte van certificaten stil, omdat KPMG tijdens een doorlichting inbraaksporen ontdekte op een webserver. Er is direct een onderzoek gestart, dat inmiddels duidelijk heeft gemaakt dat de veiligheid van de productieomgeving voldoende veilig is om weer tot de uitgave van certificaten over te gaan.

De telecomprovider begint vandaag weer met de uitgave van de certificaten. De server die getroffen was, komt op een later moment weer beschikbaar. Deze moet eerst nog worden getest. Hierdoor kunnen tijdelijk nog geen nieuwe certificaten worden aangevraagd door nieuwe klanten. KPN verwacht deze rond 15 november 2011 weer werkend te hebben.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken zegt tevreden te zijn over de snelheid van handelen van KPN. Het ministerie zei op 8 november 2011 tegen Computable dat er sowieso geen overheidswebsites zijn getroffen, omdat er geen valse certificaten in omloop zijn gekomen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4265593). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.