Managed hosting door True

KPN neemt drie glasvezelbedrijven over

Belang in Reggefiber vergroot

 

Telecomaanbieder KPN koopt drie glasvezeldienstverleners om zijn glasvezelactiviteiten te vergroten. Het bedrijf zegt dat het de superieure technologie van de toekomst is en daarom neemt het glasvezelleveranciers Edutel, XMS en Concepts ICT over van investeringsmaatschappij Reggeborgh. Bovendien neemt KPN een gedeelte van glasvezelaanbieder Reggefiber over, waarmee het belang in de joint venture Reggefiber groter wordt. KPN zegt dat het wekelijks tweeduizend klanten op glasvezel aansluit. Het bereik van glasvezel steeg het derde kwartaal van 2011 naar 844.000 huishoudens.

KPN neemt van Reggefiber de provider Lijbrandt en de wholesale-activiteiten over. KPN heeft sinds 2008 een belang van 41 procent in joint-venture Reggefiber, maar hoopt nu 60 procent in handen te krijgen. De drie glasvezelleveranciers die worden overgenomen, bieden televisie, internet en telefonie via glasvezel aan ongeveer 110.000 huishoudens. De NMa moet de plannen van KPN nog wel goedkeuren.

VDSL en FTTH

KPN hoopt meer dan 45 procent van de Nederlandse breedbandmarkt in handen te hebben in 2015. Dat willen ze doen door overnames in breedband en door de markt te vergroten met VDSL, de opvolger van ADSL en verder de glasvezel FTTH-netwerken, waarover ADSL- en Coax-diensten geleverd worden, van Reggefiber verder uit te rollen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4265579). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.