Managed hosting door True

Atos stapt met Chinezen in ERP-cloudavontuur

 

Handen schudden

Ict-dienstverlener Atos stapt samen met de Chinese leverancier van managementsoftware Ufida in de joint venture Yunano. Het nieuwe bedrijf gaat erp-cloudservices leveren aan de Europese en Chinese markt. De joint venture biedt cloudservices aan middelgrote organisaties.

In Europa richt Yunano zich vooralsnog vooral op Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. Atos Nederland kon nog niet zeggen wat Yunano voor Nederland gaat betekenen.

Zowel Atos als Ufida steekt 5,7 miljoen euro in Yunano. Beide bedrijven leveren ook ongeveer vijftig mensen aan de joint venture. Toch krijgt Atos 70 procent van de aandelen in handen. Het hoofdkantoor van het nieuwe bedrijf komt in het Franse Bezons, vlakbij Parijs. De beide bedrijven zetten de samenwerking op om beter toegang te krijgen tot elkaars markten. Yunano betekent letterlijk ‘cloud en safe'.

Voordelen voor klanten

Volgens Yunano biedt de joint venture verschillende voordelen voor klanten. Zo kunnen bedrijven die hun activiteiten in het Verre Oosten willen uitbreiden, een beroep doen op ondersteuning voor de realisatie van één geïntegreerd systeem met realtime business intelligence. Dit biedt dynamische schaalbaarheid, hoge beschikbaarheid, opslag van hoge volumes aan data en een vereenvoudigd en kosteneffectief beheer. Ook hoeven organisaties niet te investeren in hardware, licenties, implementatiekosten of verslaglegging, omdat dit on demand beschikbaar is. Tot slot kunnen klanten met de Yunano-oplossingen efficiënt en effectief samenwerken en communiceren met hun klanten, verkopers en partners.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4265567). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.