Managed hosting door True

Het nieuwe werken bespaart miljarden

 

Het nieuwe werken kan jaarlijks miljarden euro's opleveren voor Nederland. Volgens adviesbureau PwC komt het vooral doordat reistijd flink wordt gereduceerd. Hoeveel miljarden er bespaard worden, hangt vooral af van hoeveel dagen mensen thuiswerken. Echter denken veel mensen dat thuiswerken in hun beroep slechts beperkt mogelijk is.

Als in 2015 20 procent van de werkende bevolking een dag in de week thuis werkt, dan scheelt dat jaarlijks ongeveer 180.000 auto's, en dat is twee miljard euro. Blijft men nog een dag extra in de week thuis, dan wordt dit al drie miljard euro. PwC heeft in de berekening van de bespaarde kosten de afname van files, luchtverontreiniging en verkeersslachtoffers meegenomen.

Voor bedrijven betekent het thuiswerken dat de productiviteit en efficiency van de medewerkers stijgen. Er is bovendien minder kantoorruimte nodig, waardoor ook daar kosten worden bespaard.

Kans op overwerk

Uit een peiling onder vijfduizend werknemers in bedrijven die met het nieuwe werken zijn begonnen, blijkt dat iets minder dan de helft hierover positief is. Mensen vragen zich vooral af of het voor hun functie wel mogelijk is om geheel thuis te werken en zij willen hier duidelijke afspraken over maken met hun werkgever. Het thuiswerken mag de efficiency doen toenemen, tegelijkertijd komen er ook risico's bij kijken zoals overwerk. Ook kunnen mensen de omgang met collega's gaan missen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4260774). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Reacties

Alleen onvolwassen organisatie zijn bang voor het Nieuwe Werken. Spreek gewoon targets af met de medewerker, reken hem/haar daarop af, en het zou mij als manager niet eens uitmaken waar de medewerker het werk uitvoert; zolang het maar gedaan wordt en wordt voldaan aan alle bedrijfspolicies, bijvoorbeeld en in het bijzonder die op het gebied van (informatie)beveiliging.

Het verschilt ook vooral in welke bedrijfstak je zit, het nieuwe werken werkt beter voor de hoger opgeleiden.
daarnaast is het in sommige functies enorm lastig thuis werken.

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.