Managed hosting door True

KPN staakt uitgifte veiligheidscertificaten

 

Telecomleverancier KPN stopt uit voorzorg met de uitgifte van veiligheidscertificaten. Het bedrijf heeft in een server sporen ontdekt die kunnen duiden op misbruik van de certificaten. Het bedrijf gaat eerst die zaak onderzoeken en schort tot die tijd de uitgifte op. Dat meldt KPN op zijn website. Certificaten die al uitgegeven zijn, blijven geldig. Organisaties die in afwachting zijn van een nieuw veiligheidscertificaat, worden op 4 en 5 november 2011 door KPN geïnformeerd.

KPN schrijft dat het 'in het licht van de recente ontwikkelingen rondom de veiligheid van websites, digitale loketten en internetcertificaten' extra onderzoeken heeft verricht met externe partijen. Daarbij zijn sporen ontdekt die op misbruik duiden. Het gaat om de server van de site waar bedrijven informatie over certificaten kunnen opvragen.

DDoS-aanval

De server is mogelijk geprepareerd voor een DDoS-aanval. Dat kan tot vier jaar terug hebben plaatsgevonden. KPN zegt dat er geen aanwijzing is dat de productieomgeving van de certificaten is gecompromitteerd, maar sluit dat ook niet uit. Daarop heeft KPN Corporate Market, (voorheen Getronics), besloten niet langer nieuwe certificaten uit te geven. De verdachte webserver is vervangen.

KPN wacht de uitkomsten af van nader onderzoek. Dat moet rond 8 november 2011 zijn afgerond. Het ministerie van Binnenlandse Zaken Koninkrijksrelaties en de digitale overheidsdienst Logius zijn betrokken bij het onderzoek.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4257261). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.