Managed hosting door True

Vodafone Nederland stelt nieuwe CEO aan

 

Telecomleverancier Vodafone Nederland krijgt per maart 2012 Rob Shuter als nieuwe ceo. De huidige ceo is Jens Schulte-Bockum, die de taak sinds november 2008 op zich heeft. Hij blijft bij Vodafone werkzaam, maar het is nog niet bekend wat hij gaat doen. Shuter is sinds 1 juli 2009 cfo van de Afrikaanse telecomleverancier Vodacom Group.

Rob Shuter is ook director in de Vodacom board. Hij bekleedde voor zijn functie bij Vodacom, directiefuncties bij Nedbank Group holding. Zijn laatste functie binnen Nedbank was die van managing director Nedbank Retail.

In een interview met technologienieuwssite Techcentral zegt de in Johannesburg geboren Shuter over zijn baan bij Nedbank: 'Ik vond het na vijf jaar in dezelfde functie lastig om gemotiveerd en gepassioneerd te blijven.' Toen Shuter de baan van ceo van de bank aan zijn neus voorbij zag gaan, is hij naar Vodacom gegaan. 'Ik wilde in eerste instantie niets met financiën doen. Als je echter van industrie veranderd, zoals ik deed van bank naar telecom, dan zul je een nieuwe industrie het snelste begrijpen als cfo.' Vodafone is net als Vodacom een telecomleverancier, dus Shuter lijkt klaar voor een nieuwe uitdaging als ceo in plaats van cfo.

Miljoenenbonussen

Hij lijkt niet zo uit te zijn op miljoenenbonussen: 'Ik vond het prettig werken in de retail. Als je iemand een redelijke bonus geeft, dan krijg je daar een bedankkaartje. Als je iemand in fusies en overnames een miljoenenbonus uitkeert, dan zit hij in je kantoor te klagen dat het niet genoeg is.'

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4257022). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.