Managed hosting door True

Computable rondetafeldiscussie InfoSecurity 2011

Wachtwoord moet meer tekens krijgen

 

Wachtwoorden moeten meer tekens krijgen. Een wachtwoord van zes tekens is binnen een paar minuten gekraakt. Beter is een wachtwoord van minimaal acht telkens of liever 26 tekens. Dit stelt Rob van der Staaij, adviseur bij Atos Consulting & Technology Services, in de Computable rondetafeldiscussie over cloudbeveiliging tijdens de InfoSecurity.

Tijdens de discussie werd gesproken over beveiliging van cloudomgevingen onder andere door het gebruik van wachtwoorden. Rob van der Staaij vindt dat it-afdelingen beter beveiligde wachtwoorden aan hun gebruikers moeten geven. ‘Neem een onkraakbaar wachtwoord met 27 tekens. Hoe langer het wachtwoord des te moeilijker het is om te kraken. Verzin een ezelsbruggetje om het wachtwoord te onthouden. Een wachtwoord van zes tekens is makkelijk te kraken. Neem een wachtwoord van minimaal acht tekens of liever nog meer.'

Andere deelnemers tijdens de discussie wezen Van der Staaij op de mogelijkheid dat werknemers geen lang wachtwoord willen. Ze kunnen ook korte wachtwoorden blijven gebruiken als ze een password manager of een token hebben. Of een pincode met een gebruikersnaam.

De Computable-Experts zeiden verder dat  internetgebruikers een ander wachtwoord in cloudomgevingen moeten gebruiken dan op de pc thuis of op het werk. Van belang is wel het aantal wachtwoorden in de hand te houden. Gebruikers hebben soms wel tien wachtwoorden. Beter is om maximaal vier tot vijf wachtwoorden te gebruiken, aldus de experts.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4255029). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.