Managed hosting door True

Exact ziet licentieomzet in Benelux dalen

 

Bedrijfssoftwareleverancier Exact boekt minder licentieomzet in de Benelux. Dat resultaat wordt volgens het management gecompenseerd door de opbrengsten in andere landen. Het softwarehuis zag in het derde kwartaal van 2011 de totaalomzet en bruto-winst dalen ten opzichte van 2010. Het softwarebedrijf zegt ondanks die cijfers op koers te zitten om 2011 met een lichte groei af te sluiten.

De omzet van het softwarehuis uit Delft kwam uit op 51,1 miljoen euro tegenover 56 miljoen euro in dezelfde periode in 2010. De bruto-winst daalde naar 11,4 miljoen euro (12,4 miljoen euro in 2010). Exact wijdt de dalingen aan afschrijvingen op de verkoop van de Nederlandse hardwaretak, de verkoop van de Colombiaanse dochter Siigo, kosten voor herstructurering en ongunstige wisselkoersen.

Het bedrijf meldt het in 2010 ingezette herstructureringprogramma is afgerond. De leverancier stelt dat ondanks de sluiting van 19 vestigingen de omzet op gelijke basis met 0,6 procent is gegroeid naar 51,5 miljoen euro (51,2 miljoen in 2010). Op gelijke basis is de bruto-winst gelijk gebleven (11,4 miljoen euro).

Exact introduceerde in 2011 nieuwe producten voor het gebruik van erp-software op de smartphones. Zo werd Exact Synergy klaargestoomd voor gebruik op iPad, iPhone en Android. Voor het vierde kwartaal staan de introducties van de pakketten Exact Globe Next en Exact Online Uren & Facturen op stapel.

Moeilijke marktcondities

De internationale organisatie van Exact richt zich op de levering van erp-sofwtare aan bedrijven met vestigingen verspreid over verschillende landen. Het softwarehuis uit Delft verwacht dat de resultaten van het vierde kwartaal beïnvloed zullen worden door de moeilijke marktcondities en macro-economische omstandigheden. Het dagelijks bestuur rekent erop dat 2011 wordt afgesloten met een lage ééncijferige groei.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4254929). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.