Managed hosting door True

Juniper aast op meer netwerktechnologie

 

Netwerkleverancier Juniper is de komende tijd van plan meer bedrijven over te nemen. Met name leveranciers die zich bezighouden met mobiele technologie en cloud computing kunnen rekenen op belangstelling van Juniper, aldus ceo Kevin Johnson.

Johnsen zei dit tijdens een persbijeenkomst in Hong Kong. Juniper heeft ongeveer vier miljard dollar in oorlogskas om bedrijven over te nemen. Volgens analisten zal Juniper een aantal kleinere overnames doen.

Zo is Mellanox Technologies een overnamekandidaat. Mellanox levert technologie waarmee bedrijven zowel ethernet, InfiniBand en Fibre Channel verkeer kunnen afhandelen. Een andere mogelijke overnamekandidaat is QLogic, leverancier van InfiniBand-kaarten en Fibre Channel switches voor san-omgevingen.

Een andere kandidaat die al een tijdje te koop staat is netwerkleverancier Brocade. Investeringsbank Qatalyst zoekt een koper voor Brocade. Deze leverancier doet het goed in de verkoop van zijn Fibre Channel producten, maar het vlot niet echt rond de verkoop van ethernet-netwerkproducten. Er zijn overigens naast Juniper tal van kandidaten die Brocade zouden kunnen overnemen zoals Dell, Cisco, Arista, Oracle, HDS, Broadcom en HP.

Trapeze

Juniper heeft het afgelopen jaar een aantal overnames gedaan. In juli 2010 kocht het Mobile Systems. Dit bedrijf levert security software voor smartphones en tablets die werken op iOS iPhone & iPad, Android, Symbian en Blackberry. Eerder nam Juniper in 2010 Akeena Networks over. Dit bedrijf levert media streaming en content delivery software. In november 2010 kocht Juniper video streaming specialist BlackWave. In december 2010 kocht het security softwareleverancier Altor Networks. In januari 2011 werd wlan-beheerspecialist Trapeze Networks ingelijfd.

Derde kwartaalcijfers zijn opsteker voor Juniper

Juniper Networks haalde in het derde kwartaal van zijn boekjaar 2011 een omzet van 1,1 miljard dollar. Dat is 9 procent meer dan hetzelfde kwartaal in 2010. De winst bedroeg 148,8 miljoen dollar. De kwartaalcijfers zijn een opsteker, want in het tweede kwartaal waren de cijfers minder goed dan analisten hadden verwacht. De aandelen van Juniper zijn in 2011 met 40 procent gekelderd. Het bedrijf reorganiseert en heeft inmiddels 121 minder mensen in dienst dan in het tweede kwartaal van dit jaar. Juniper verwacht In het vierde kwartaal een omzet van tussen de 1,16 en 1,22 miljard dollar te halen. Juniper verkoopt voor bijna tweederde van zijn omzet aan service providers.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4254134). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.