Managed hosting door True

Mendix krijgt kapitaalinjectie van 9,2 miljoen

 

Euro's, geld, papiergeld, winst (4x3)

De Nederlandse investeerders Prime Ventures en Henq steken 9,2 miljoen euro in software-ontwikkelaar Mendix. Prime Ventures tekent voor 8 miljoen euro. Henq investeert 1,2 miljoen euro in het Rotterdamse softwarebedrijf. Mendix gebruikt dat geld voornamelijk om te groeien in de Verenigde Staten. Het gaat om de uitbreiding van de afdelingen voor verkoop en marketing en in mindere mate om productontwikkeling, licht Mendix-directeur Derek Roos toe.

Roos, die zelf naar de VS verhuist om daar de expansie te leiden, vertelt dat de uitbreiding vooral aan de commerciële kant zit.. 'Binnen ongeveer een jaar tijd moet het team dat gevestigd is in Boston gegroeid zijn van tien medewerkers naar twintig tot dertig man personeel.' Het huidige personeelsbestand van het bedrijf bestaat uit 91 man. In een jaar tijd moet dat gegroeid zijn naar 130 tot 140 man.

De Mendix-directeur wil niet zeggen hoe de verdeling van de aandelen van het bedrijf er na de injectie precies uitziet. 'Het enige dat ik hierover kan zeggen is dat de oprichters (Roos en zijn partners Derckjan Kruit en Roald Kruit red.) de meerderheid in handen hebben. Prime wordt de grootste minderheidsaandeelhouder.'

SAP, Oracle en Infor

Mendix richt zich voornamelijk op het toegankelijk maken van bedrijfssoftware via webportalen en de ontwikkeling van applicaties voor het gebruik van bedrijfssoftware op mobiele apparaten. Het gaat meestal om gegevens uit bronsystemen van leveranciers als SAP, Oracle en Infor.

Het bedrijf betrad in 2007 de markt en heeft inmiddels vestigingen in Zuid-Afrika, Engeland, de VS en Zuid-Oost-Azië.

Onder andere postverzender TNT, verzekeraar Achmea, garageketen Kwik-Fit, elektronicaleverancier General Electric en uitgever Sanoma staan op de klantenlijst.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4252530). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.