Managed hosting door True

HP-topman: Wij stoppen niet met WebOS

 

Computerfabrikant HP stopt niet met zijn WebOS-divisie. Dat zegt HP pc-directeur Todd Bradley in een interview met persbureau Bloomberg. Bradley heeft aangegeven dat HP de komende maanden gaat kijken wat het met het besturingssysteem WebOS gaat doen. In ieder geval blijft het bedrijf investeren in de WebOS-software. Tablets met het mobiele besturingssysteem worden niet meer gemaakt.

HP's tablet TouchPad ging kort na de introductie in de uitverkoop toen de computerfabrikant aankondigde te stoppen met WebOS. TouchPad draaide op WebOS en bleek een groot succes toen het voor een prikkie in de winkels lag. HP ontsloeg in het derde kwartaal van 2011 ruim vijfhonderd medewerkers die betrokken waren bij de ontwikkeling en verkoop van het besturingssysteem WebOS.

Bradley zegt dat er eind oktober 2011 nog een update is geweest van WebOS. Bradley: 'Nu we besluiten nemen over de PC-divisie, is het tijd om te kijken naar WebOS. We werken aan het bedrijfsmodel rondom het besturingssysteem. Onze focus is nu hoe we die WebOS-software het beste kunnen gebruiken in ons bedrijf.'

Overname HTC, Amazon of LG

Er gaan geruchten dat HP overlegt met Amazon of LG om de WebOS-divisie te verkopen. Ook HTC-topvrouw Cher Wang zegt interesse te hebben in de overname van HP's besturingssysteem. HTC wil WebOS als alternatief gebruiken voor besturingssysteem Android. HTC bevindt zich momenteel in een patentenstrijd met Apple over Android.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4252514). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.