Managed hosting door True

AMD blijft winst maken in derde kwartaal 2011

 

groei cijfers vergrootglas grafiek

Chipfabrikant AMD zet de lijn van de eerste twee kwartalen van 2011 door. In het derde kwartaal van 2011 boekt het bedrijf opnieuw winst. Onder de streep noteert de chipleverancier 97 miljoen dollar. Voor dezelfde periode in 2010 staat een verlies in de boeken van 118 miljoen dollar. De chipmaker ziet vooral de vraag naar chips voor mobiele apparaten en grafische chips stijgen.

De omzet kwam uit op 1,69 miljard dollar, een stijging van vier procent ten opzichte van de omzet een jaar eerder.

De leverancier meldt een recordverkoop aan processors voor mobiele apparatuur. Het gaat om verkoop van chips aan Acer, Asus, Dell, HP, Lenovo, Samsung en Toshiba. Vergeleken met het derde kwartaal van 2010 steeg de omzet uit die chips met twintig procent. De omzet ligt 35 procent hoger dan in het voorgaande kwartaal. De chipmaker meldt, zonder daarbij cijfers te noemen, dat de resultaten gedrukt worden door de gedaalde verkoop van chips voor desktop-pc's.

Opsteker voor nieuwe ceo

Negentig procent van de verkochte chips voor mobiele apparatuur betreft AMD Fusion APU's. Dat type chips wordt vooral gebruikt voor standaard- en instapmodellen van mobiele pc's. Daarmee zegt de chipbakker te voldoen aan de behoefte van mobiele pc-bouwers aan meer grafische mogelijkheden (hd-beeld)  en energiebesparing.

De resultaten zijn een opsteker voor directeur Rory Read die eind augustus 2011 overstapte van Lenovo naar AMD. Begin 2011 trad AMD-ceo Dirk Meyer af na tegenvallende resultaten. In 2008 kostte slechte resultaten ceo Hector Ruiz de kop.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4249673). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.