Managed hosting door True

ICT speelt grote rol bij financiële beslissingen

 

Managers die normaliter niet met ict te maken hebben, nemen in hun financiële beslissingen steeds vaker ict-investeringen als hoofdpunt mee. Dit blijkt uit een onderzoek onder West-Europese energiebedrijven door onderzoeksbureau IDC. Energiebedrijven zijn geneigd te investeren in de interne ict, omdat het door de onzekere economische omstandigheden belangrijk is geworden om de interne ict-afdeling zo efficiënt mogelijk te laten werken.

Volgens het onderzoek verwacht 80 procent van de West-Europese energiebedrijven dat het budget voor het dagelijks draaiend houden van de ict hetzelfde zal blijven in 2012. Er staat een grote uitdaging te wachten voor cio's, die moeten bepalen hoe het budget het beste verdeeld kan worden. Aan de ene kant wordt van ze verwacht met nieuwe initiatieven te komen om de samenwerking tussen bedrijfsprocessen en ict zo efficiënt mogelijk te laten verlopen. Aan de andere kant wordt van ze gevraagd om de uitgaven te verlagen.

2 procent van de omzet

Energiebedrijven gebruiken het grootste gedeelte van het ict-budget aan interne ict-afdelingen, gevolgd door externe ict-leveranciers en telecom. Het ict-budget is bij die bedrijven ongeveer 2 procent van de totale omzet. Bij het kiezen van een ict-leverancier, vinden energiebedrijven klantenservice en ondersteuning het belangrijke criterium, gevolgd door technische innovatie. De bedrijven kampen vaak met problemen als snelheid en kosten om een ict-project te realiseren, het in lijn brengen van ict-projecten met strategische bedrijfsprioriteiten en het real-time monitoren van de performance van een bedrijf.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4249662). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.