Managed hosting door True

Linuxcon 2011 Praag

BMW overweegt Linux in auto's

 

BMW is van plan het Linux-besturingssyteem te gaan gebruiken als platform voor in-car entertainment oplossingen. Dit zei de Duitse autofabrikant uit Beieren op de Linuxcon Europe dat wordt gehouden in Praag.

Een it-specialist van BMW zei dit tijdens een discussie over de toekomst van entertainment-systemen die in auto's worden gebruikt, aldus de The Inquirer. Volgens Andreas Poschl, die werkzaam is als it-specialist bij BMW, wordt Linux hierbij als serieuze optie overwogen.

BMW (Bayerische Motoren Werke) gebruikt sinds 2003 Linux ter ondersteuning voor zijn bedrijfskritische applicaties die draaien in een grote serveromgeving. Volgens de it-specialist van BMW biedt Linux hoge kwaliteit, prestaties en flexibiliteit.

BMW gebruikt de oplossing van SuSE Linux Enterprise Server in combinatie met Xen in plaats van VMware. Hierbij is afscheid genomen van PA-Risc, Sun Sparc, IBM Power 4/5 Unix-serverhardware. Er worden nu alleen standaard servers gebruikt. BMW maakt gebruikt van ssl voor het verzenden van virtual machine mirrors over een beveiligde link.

Er zijn overigens meer Duitse autofabrikanten die gebruik maken van Linux. Zo maakt Audi gebruik van SuSE Linux.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4247520). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.