Managed hosting door True

HP houdt toch zijn PC-divisie PSG

 

HP verkoopt zijn pc-divisie Personal Systems Group (PSG) niet. Eerder was HP van plan onder voormalig ceo Leo Apotheker het pc-onderdeel te verkopen. Maar kort na het aantreden van HP’s nieuwe ceo Meg Whitman heeft het concern besloten zijn pc-divisie te behouden.

HP PSG blijft onderdeel van het bedrijf, zo laat HP in een verklaring weten. De nieuwe HP-ceo Meg Whitman liet eerder doorschemeren dat het de pc-divisie niet wilde verkopen. Haar voorganger Leo Apotheker wilde van HP PSG afstoten en een onafhankelijk onderdeel van maken. Hij vond de verkoop nodig, zodat het Engelse softwarebedrijf Autonomy overgenomen kon worden voor 11 miljard dollar. Bovendien zouden de verkoopcijfers van pc's dalen.

Apotheker had eerder afscheid genomen van smartphones en het WebOS besturingssysteem dat afkomstig was van het overgenomen Palm. Maar Apotheker kreeg te maken met veel verzet van zijn managers, het bestuur en klanten. Hij werd kort daarna ontslagen.

Dell

Met de beslissing van HP om PSG te behouden komt een einde aan de onzekerheid over de grootste pc-divisie van de wereld. De laatste weken zagen concurrenten zoals Dell de kans schoon om zich te profileren als een pc-leverancier die de komende jaren wel pc's blijft leveren.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4247504). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.