Managed hosting door True

Nieuwe snufjes in Microsoft SQL Server 2012

 

Microsoft zegt dat zijn nieuwe database Microsoft SQL Server 2012 in de eerste helft van volgend jaar beschikbaar komt. SQL Server 2012 heeft onder andere nieuwe toepassingen voor business intelligence, data warehousing en cloud computing.

SQL Server 2012 wordt nu door Microsoft ontwikkeld onder de codenaam Denali. De database is geschikt voor Hadoop bestandsomgevingen waar veel data kan worden opgeslagen en geanalyseerd. Hierdoor kan SQL Server petabytes aan data opslaan en beheren. Hadoop is een Apache open source-project dat Java-programma's gebruikt. Hadoop heeft zijn basis in het MapReduce-algoritme. Programmeurs kunnen met MapReduce-applicaties, via een simple ‘drag-and-drop interface', data tussen SQL Server 2012 en Hadoop verplaatsen. Hierdoor kunnen ze sneller analyses uitvoeren.

Microsoft PowerView en Data Explorer

SQL Server 2012 is verder uitgerust met de business intelligence tool Microsoft PowerView en Data Explorer voor het opzoeken en delen van bestanden, zoals spreadsheets en andere bronnen. Voor ontwikkelaars en ict-dienstverleners biedt  SQL Server 2012 nieuwe datatools voor het verder ontwikkelen van toepassingen op de database. SQL Server 2012 biedt verder een ColumnStore Index waardoor data warehouses sneller presteren, aldus Microsoft.

Oracle

Microsoft heeft veel klanten uit het mkb en de middenmarkt die zijn databases gebruiken en probeert met de nieuwe SQL Server 2012 ook een serieus alternatief te zijn grootzakelijke klanten die Oracle databases in huis hebben. Oracle zit zelf niet stil. Het introduceerde tijdens Oracle OpenWorld 2011 een de nieuwe Oracle Database Appliance met 24 Intel cores. Organisaties, zoals het mkb, kunnen hiermee hun SQL Server databases migreren naar schaalbare Oracle databases.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4243010). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.