Managed hosting door True

Qurius verkleint verlies ondanks slechte zomer

 

Ict-dienstverlener Qurius boekt in het derde kwartaal van 2011 minder verlies dan een jaar eerder. Het bedrijf noteert een verlies voor rente en belasting van 1,5 miljoen euro tegen een verlies van 3,4 miljoen euro in 2010. In de cijfers zijn reorganisatielasten niet meegenomen. In een toelichting op de resultaten is directeur Leen Zevenbergen positief over de vorderingen van de in 2010 ingezette herstructurering van het dienstenbedrijf.

De dienstverlener uit Zaltbommel zag in het derde kwartaal van 2011 de omzet dalen naar 18,9 miljoen euro, waar het in 2010 nog 21,6 miljoen euro omzette. Het bedrijf wijdt de omzetdaling aan gebrekkige bezetting in de zomermaanden en omzetverlies door de verkoop van zijn divisie ERP LN. Die divisie werd halverwege 2010 verkocht aan Infor.

De matige resultaten in het derde kwartaal van 2011 voldoen aan de verwachting van Qurius. Het bedrijf meldde na zwarte cijfers in de eerste twee kwartalen van 2011 dat het in het derde kwartaal in het rood zou kunnen uitkomen.

Kosten snijden

Qurius bracht in de eerste drie kwartalen van 2011 de bedrijfskosten omlaag naar 42,1 miljoen euro (49,5 miljoen euro in 2010). Het snijdt bijvoorbeeld in personeelskosten. Het dienstenbedrijf nam halverwege 2010 in Nederland afscheid van ongeveer veertig mensen in ondersteunende functies en stuurde bij verschillende landenorganisaties managers naar huis.

De dienstverlener meldt dat de Nederlandse en Britse divisies in de eerste negen maanden van 2011 een verlies hebben omgebogen in winst. Het gaat om een vergelijking met de eerste negen maanden van 2010. Het bedrijf staaft dit niet met cijfers.

Bijna 7 miljoen verlies

Het dienstenbedrijf leed over het jaar 2010 een verlies van bijna zeven miljoen euro. Onder leiding van directeur Leen Zevenbergen richt de dienstverlener zich primair op software van Microsoft en zijn producten en diensten ondergebracht in twee aparte divisies. In een interview met Computable vertelde Zevenbergen dat Qurius zakelijker wordt.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4242967). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.