Managed hosting door True

IBM benoemt Virginia Rometty tot nieuwe ceo

 

IBM heeft Virginia Rometty per 1 januari 2012 benoemt tot nieuwe ceo van IBM. Zij volgt Sam Palmisano op. Virginia 'Ginni' Rometty, werkt al dertig jaar voor IBM en was eerder hoofd van de verkoopdivisie van IBM. Ze geldt als een van de meest invloedrijkste ict-topvrouwen. Palmisano heeft IBM bijna tien jaar geleid. Hij blijft aan als voorzitter van het ict-concern.

Rometty (54) wordt de negende en eerste vrouwelijke ceo van IBM. Ze begon in 1981 voor IBM te werken als systems engineer. Voor haar benoeming tot ceo was ze verkoopdirecteur van IBM Global Business Services. Ze integreerde onder andere het in 2002 overgenomen PricewaterhouseCoopers Consulting in IBM. Ze was voor haar benoeming tot ceo leidinggevende van ruim honderdduizend businessconsultants en servicesexperts.

Rometty was eerder ook general manager van IBM Global Services America. Tevens was ze general manager van IBM's onderdeel Global Insurance & Financial Services Sector.

In mei 2010 sprak Rometty nog op het World Congress on IT (WCIT) in Amsterdam. Tijdens dit wereldcongres, dat iedere twee jaar wordt georganiseerd, komen uit meer dan tachtig landen ruim tweeduizend captains of industry, regeringsleiders en wetenschappers bijeen.

Sam Palmisano en IBM Global Services

Sam Palmisano (60) werkt sinds 1973 bij IBM. Hij was verantwoordelijk voor de uitbouw en groei van de dienstendivisie IBM Global Services (IGS). In 2002 werd hij ceo van IBM. Hij zorgde onder andere voor meer groei op het gebied van business analytics, cloud computing en groeimarkten zoals China en India. Ook gaf hij aandacht aan de invloedrijke rol van ict in de maatschappij onder het motto ‘Smarter Planet'.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4238784). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.