Managed hosting door True

KPN verplaatst 450 Getronics-banen naar India

 

KPN verplaatst 450 voormalige Getronics-banen naar India. Het gaat om eerste- en tweedelijns ict-beheerfuncties en ondersteunende administratieve functies. Inmiddels heeft KPN 1350 banen geschrapt bij voormalige Getronics-onderdelen. Dat blijkt uit een toelichting op de cijfers over het derde kwartaal van 2011 die KPN presenteerde. De voormalige Getronics-tak, die officieel is omgedoopt tot KPN Corporate Market, kampt in Nederland met een teruggelopen vraag naar ict-diensten bij de overheid.

In het derde kwartaal van 2011 waren de financiële prestaties van KPN zoals verwacht zwak. Het bedrijf zette 3,4 procent minder om dan in dezelfde periode in 2010 en zag daarmee de omzet uitkomen op 3,26 miljard euro. De winst daalde met 9,4 procent naar 368 miljoen euro. Het bedrijf zag zowel in de telecomactiviteiten als bij de zakelijke ict-diensten de omzet dalen. Het bedrijf merkt dat vooral overheden de ict-investeringen terugschroeven.

KPN maakte halverwege 2011 bekend ongeveer tweeduizend tot 2500 banen bij de voormalige Getronics-onderdelen te schrappen. Die reorganisatie wordt versneld doorgevoerd maar het bedrijf noemt geen einddatum. Concernbreed moeten voor het jaar 2015 tussen de vier- en vijfduizend voltijdbanen verdwijnen.

Getronics

De ict-tak van KPN telde aan het einde van het derde kwartaal van 2011 11.664 medewerkers. Daarvan werkte er 7654 in Nederland en 4010 in andere landen. In juni 2010 waren er bij de Getronics-onderdelen nog 12.221 medewerkers in dienst.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4238623). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.