Managed hosting door True

Quest koopt migratiespecialist Changebase

 

Quest Software heeft voor een onbekend bedrag het Engelse softwarebedrijf Changebase overgenomen. Changebase levert technologie waarmee eindgebruiker oudere applicaties kunnen draaien op nieuwe versies van Microsoft Windows en Internet Explorer.

De Engelse firma Changebase is gespecialiseerd in software voor het begeleiden van systeemwijzigingen. Hun AOK WorkBench automatiseert het opsporen en oplossen van uitwisselingsproblemen tussen nieuwe software of updates en de bestaande infrastructuur. Dit product kan ook al op voorhand incompatibiliteiten oplossen voor migraties, bijvoorbeeld van XP naar Vista of naar Windows 7, van IE8 naar IE9, of van een fysieke naar een virtuele omgeving. Dat laatste geldt wel alleen voor applicatievirtualisatie zoals App-V.

Organisaties kunnen met de software van Changebase een beheerstrategie ontwikkelen waarin de gebruiker centraal staat, aldus Quest Software. Zo kunnen bedrijven met Changebase sneller migreren naar Windows 7-omgevingen. De Rotterdamse openbaarvervoermaatschappij RET gerbuikt de migratiesoftware AOK van het Changebase bijvoorbeeld om de overgang naar een Windows 7-omgeving te versnellen. Het bedrijf schakelde voor de levering van de software Professional Development Systems (PDS) uit Naarden in, een distributeur van Changebase in Nederland.

Quest hoopt verder dat zijn desktopvirtualisatieproduct vWorkspace vaker wordt verkocht in combinatie met de software van Changebase.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4238205). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.