Managed hosting door True

HTC overweegt overname HP's webOS

 

Bestuurslid Cher Wang van smartphonefabrikant HTC zegt dat haar bedrijf overweegt webOS van HP over te nemen. HTC wil zich zo wapenen in de patentenstrijd die het momenteel uitvecht met Apple. WebOS is onder andere bekend van de tablet HP Touchpad. Wang zegt dat het steeds belangrijker wordt om overnames te doen in de concurrerende smartphonemarkt. Die markt wordt momenteel geleid door Apple en Samsung, die elkaar continu van patentenschending betichten. De rechtszaken draaien vooral om besturingssysteem Android, dat door zowel Samsung als Android gebruikt wordt.

Het Taiwanese HTC klaagde Apple eind oktober 2011 aan voor het schenden van patenten, maar kreeg ongelijk. De Internationale Handelscommissie van Washington oordeelde in een voorlopige uitspraak dat Apple-producten geen inbreuk maken op patenten van HTC. Eerder, in juli 2011, kreeg HTC van de rechtbank te horen zelf juist inbreuk te maken op twee Apple-patenten.

Wang zegt dat HTC een eigen besturingssysteem wil hebben, om de afhankelijkheid van Android en Windows Phone te verminderen. HTC gaat wel aan de slag met de nieuwste Android-versie, genaamd Ice Cream Sandwich. HTC wil het Google-besturingssysteem combineren met het eigen op Android-gebaseerde Sense OS.

4,4 miljard dollar

HTC boekte in het derde kwartaal van 2011 een omzet van 4,4 miljard dollar. Dat is een stijging van 79 procent ten opzichte van datzelfde kwartaal in 2010. Het gaat zo goed, dat het bedrijf nu om zich heen kijkt welke acquisities het zou willen doen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4238075). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.