Managed hosting door True

Mark Rutte opent datacentrum in St. Petersburg

 

Het Nederlandse Linxdatacenter heeft een nieuw datacentrum in het Russische St. Petersburg geopend. De opening werd verricht door de Nederlandse premier Mark Rutte, die aan het hoofd staat van een onlangs gehouden handelsmissie naar de Russische steden Moskou en St. Petersburg. Na een datacentrum in Moskou is dit het tweede grote datacentrum dat Linxdatacenter in Rusland opent.

Het nieuwe datacentrum van Linxdatacenter in St. Petersburg heeft het 'tier 3'-kwaliteitsniveau van de Telecommunications Infrastructure Association (TIA). Het centrum bevindt zich in het Sky-Trade Business Center en beslaat negenduizend vierkante meter vloeroppervlak. Het centrum kan zeventien miljoen klanten bedienen en verbruikt 12 MW aan energie. Het datacenter is volgens Linxdatacenter milieuvriendekijk. Zo is stroomvoorziening gebouwd op basis van gasturbines en heeft het airco op basis van natuurlijke koeling.

Het nieuwe Linxdatacenter biedt naast co-locaties, dedicated en virtuele servers tevens een portfolio aan diensten. Onder andere op cloud computing gebaseerde IaaS (infrastructure as a service), opslag, back-up, beveiliging, hosting, leasing en diensten-op-afstand. Het aanbod is uitgebreid met diensten zoals internet access, vpn (virtual private network) gebaseerd op technologiën zoals mpls (multiprotocol label switching) en andere oplossingen voor telecomaanbieders. Linxdatacenter heeft internationale verbindingen en voert een carrier-neutraal beleid, aldus het bedrijf.

Over Linxdatacenter

Linxdatacenter heeft zijn hoofdkantoor in Amsterdam en negen kantoren in Centraal en Oost Europa, waaronder Moskou, Tallinn en Warschau. De onderneming heeft zijn focus op deze regio, met het zwaartepunt op de Russische Federatie. De Nederlandse onderneming zegt zichzelf als bruggenbouwer tussen Oost en West te positioneren. De onderneming richt zich op corporate klanten, telecomproviders, serviceproviders en overheden. Naast Nederland en Rusland is Linxtelecom aanwezig in Polen, Estland, Lithouwen, Letland, Oekraine, Hongarije, Georgië, Zweden, Finland, Duitsland en Engeland.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4237863). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.