Managed hosting door True

Microsoft werkt aan 'Modern Windows Task Manager'

Taakbeheer Windows 8 wordt eenvoudiger

 

In het nieuwe besturingssysteem Windows 8 wordt het taakbeheer geheel vernieuwd. De 'Modern Windows Task Manager' moet voorkomen dat gebruikers andere taakbeheersoftware gaan gebruiken om hun data te beheren.

Microsoft meldt een aantal vernieuwingen van de Task Manager op zijn Building Windows 8 blog. Gebruikers werken volgens Microsoft met name met de tools ‘toepassingen' en ‘processen'. De leverancier zegt dat deze tools een eenvoudige weergave krijgen zodat ze er makkelijker mee kunnen werken. Zo is er een venster waarmee je alleen 'toepasingen' kan stopzetten.

In het taakbeheer staan cijfers over het gebruik van de hardware, zoals cpu en geheugen. Met een 'heatmap' in kleurweergave kan de gebruiker zien of er meer geheugen wordt gebruikt dan normaal gebruikeijk is. Verder geeft de 'Modern Windows Task Manager' sneller inzicht welke software of processen de computer vertragen of laten vastlopen.

Verder zijn er in Windows 8 andere nieuwe snufjes zoals een ingebouwde pdf-reader en een webcam-applicatie, aldus Microsoft.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4234179). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.