Managed hosting door True

Steve Jobs wilde Android uitroeien

 

De pas overleden Apple-oprichter Steve Jobs had er al het geld van Apple voor over om Android kapot te maken. Dit stelt hij in interviews met Walter Isaacson, die zijn biografie schreef die 24 oktober 2011 verschijnt. Vooral een specifiek HTC-toestel dat begin 2010 het levenslicht zag, gooide olie op het vuur. Jobs vond dat het aan elkaar hing van mooie, gestolen iPhone-onderdelen. Jobs was bovendien niet te spreken over ict-bedrijf Google, dat hij een dief noemt.

Eric Schmidt, die tot april 2011 ceo was van Google, zat jarenlang in de raad van bestuur van Apple. Hij stopte daarmee toen duidelijk werd dat Apple en Google grote concurrenten zouden worden. Jobs heeft Schmidt eens gezegd dat hij geen geld wil van Google, maar dat het zoekmachinebedrijf moet stoppen met Android, omdat het overduidelijk uit ideeën van Apple zou bestaan.

De laatste adem

Dat de haat voor Android erg diep zat bij de zieke Apple-oprichter, bewijst zijn uitspraken over oorlog. 'Ik moet en zal Android vernietigen, al kost dit me mijn laatste adem. Het is een gejat product en ik ben bereid tot een thermonucleaire oorlog om dat recht te zetten.'

Iphone, iPad, OS X en iTunes

Onder Jobs groeide Apple wereldwijd door producten te maken die in trek zijn bij klanten, zoals de iPhone, iPad, Macbook, het OS X-besturingssysteem en de iLife, iWork en andere software. Muziekliefhebbers gebruiken iPods en de online winkel iTunes.

Steve Jobs is op 5 oktober 2011 overleden op 56-jarige leeftijd. Hij leed al enige tijd aan kanker. Zijn gezondheidsproblemen werden zo groot, dat hij op 25 augustus aftrad als ceo van Apple. Hij gaf het stokje door aan Tim Cook.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4234011). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.