Managed hosting door True

Alcatel-Lucent verkoopt Genesys-divisie

 

Investeringsmaatschappij Permira wil de Genesys-divisie van netwerkleverancier Alcatel-Lucent kopen. De Londense investeerder heeft voor een bod gedaan van 1,5 miljard dollar in contanten. Genesys levert software voor callcenters. Als de Amerikaanse Commissie voor Buitenlandse Investeringen de overname goedkeurt, zal de overeenkomst waarschijnlijk begin 2012 worden getekend.

Genesys haalde in 2010 een omzet van vijfhonderd miljoen Amerikaanse dollar. Als het contract wordt getekend, betekent dit dat alle achttienhonderd medewerkers worden overgenomen. Volgens het Britse dagblad Financial Times waren eerder al Aspect Software en Siemens Enterprise Communications  in de race voor de klantenservice-software. Permira zou in eerste instantie bijna zijn afgehaakt door financieringsproblemen, maar wil het bedrag nu toch betalen.

Telefoonswitchen

Alcatel-Lucent en Genesys blijven wel strategisch samenwerken. Dat houdt in dat voor bepaalde producten, zoals OpenTouch, de ontwikkeling doorgaat. Alcatel-Lucent-ceo Ben Verwaayen verwacht dat Genesys door de overname verder tot bloei kan komen. 'Alcatel-Lucent wil terug naar de kern, de telecombedrijfsoplossingen. Dit is een bewust gekozen richting om onze diensten beter te maken en ons te richten op de relatie tussen bedrijf en product.'

Alcatel-Lucent heeft vestigingen in 130 landen met een hoofdkantoor in Parijs. De netwerk- en telecomleverancier haalde in 2010 een omzet van zestien miljard euro.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4233560). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.