Managed hosting door True

EMC draait sterk derde kwartaal 2011

 

EMC heeft een goed derde kwartaal achter de rug. Er werd onder andere meer virtualisatie software van VMware verkocht. Klanten uit het middensegment hadden meer interesse in de dataopslagoplossingen van het Amerikaanse bedrijf.

EMC boekte een omzet van vijf miljard dollar. Dat is 8 procent meer dan in het derde kwartaal van 2010. Zonder de omzet van VMware, dat een aparte entiteit is, boekte EMC een omzet van vier miljard dollar. De winst bedroeg 606 miljoen dollar. Dat is 28 procent meer dan de winst van 473 miljoen dollar in het derde kwartaal van 2010.

De verkoop van dataopslagoplossingen via ict-dienstverleners aan klanten in het middensegment steeg met 40 procent. Zo waren de dataopslagproducten VNX en VNXe in trek die nas- en san-technologie combineren en onder andere Flash storage drives gebruiken. Deze worden door steeds meer ict-dienstverleners aan de man gebracht. De verkoop van dataopslagproducten van Isilon, Atmos en de Greenplum datawarehousing oplossingen verdubbelden, aldus EMC. De totale omzet uit dataopslagproducten steeg met 16 procent naar 3,7 miljard dollar.

De omzet van RSA beveiligingssoftware steeg met 16 procent naar 215 miljoen dollar. De omzet van het onderdeel Information Intelligence Group daalde met drie procent naar 171 miljoen dollar.

Thailand

Joe Tucci, ceo van EMC, is voorzichtig over het vierde kwartaal van 2011. Hij verwacht dat in 2012 de totale it-markt iets minder snel groeit dan in 2011. Tucci verwacht geen tekort aan harde schijven door de overstromingen in Thailand. EMC koopt de meeste harde schijven in andere landen en heeft goede voorwaarden afgedongen als grootafnemer, aldus Tucci.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4233543). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.