Managed hosting door True

Tekort harde schijven door Thaise overstroming

 

Door de recente overstromingen in Thailand, die 33 procent van de oppervlakte van dat land hebben getroffen, kan er op termijn een tekort ontstaan aan harde schijven die in dat land worden geproduceerd. Dit meldt onderzoeksbureau IHS iSupply.

In Thailand wordt veel hardware voor de internationale markt geproduceerd, met name door leveranciers zoals Hitachi, Seagate, Western Digital en Toshiba. Volgens IHS iSupply kunnen vanaf oktober 2011 tot begin 2012 tekorten aan harde schijven ontstaan. Volgens het onderzoeksbureau zullen fabrikanten in het vierde kartaal van 2011 ongeveer 176,2 miljoen harde schijven produceren, maar naar verwachting wordt dat aantal naar beneden gesteld door de overstromingen in Thailand. 25 procent van alle harde schijven worden namelijk in Thailand gemaakt.

Toshiba, Western Digital, Seagate, Hitachi GST

Toshiba produceert ongeveer 50 procent van zijn harde schijven in Thailand. Western Digital maakt 60 procent van zijn harde schijven in het zuid-oost Aziatische land en zegt getroffen te zijn door de overstromingen, maar het personeel is niks overkomen. Seagate zegt dat zijn fabrieken niet zijn beschadigd, maar dat het vervoer van harde schijven door de overstromingen beperkter is. Hitachi Global Storage Technology (Hitachi GST) zegt niet getroffen te zijn, maar wel zijn toeleveranciers die componenten leveren voor de Travelstart harde schijven.

Toeleveranciers Nidic en Hutchinson Technology

Een aantal toeleveranciers van harde schijven zijn getroffen. Nidic, een componentenleverancier voor harde schijven van Western Digital, Seagate, Hitachi GST, Toshiba en Samsung, maakt 70 procent van zijn onderdelen in Thailand. Het bedrijf Hutchinson Technology heeft aangekondigd meer van zijn componenten voor harde schijven in Noord-Amerika te gaan produceren. 

De regio kampte eerder met natuurrampen die hardwareprijzen deed stijgen. Door een aardbeving in 1999 in Taiwan ontstond een tekort aan dram-onderdelen. De prijzen van dram's stegen toen met honderden procenten. Dirk van de Burgt, een Nederlandse handelaar meldt: 'Ik weet me nog levendig voor de geest te halen dat ik toen 2 van de 3 128 MB Dimm's verkocht heb voor 600 gulden per stuk terwijl ik ze voor 139 gulden gekocht had.'

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4232934). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.